29 Aralık 2014 Pazartesi

Bit İle Byte Arasındaki İlişki

Bit Sistemi
Bildiğiniz gibi bilgisayar sistemleri 1’lerden ve 0’lardan anlamaktadır. Bu 1 – 0 olayı aslında işlemcide bulunan transistor ün açık ya da kapalı olma durumudur. Genel olarak da mors alfabesi sistemine benzer bir şekilde çalışmaktadır.
Bir dosya kaydedildiği zaman ya da bellekte olduğu zaman bu şekilde 1ler ve 0lar ile yer alır. İşlemcimiz bu bitleri belli parçalar halinde işler bu da sürekli duyduğumuz 32bit – 64bitlik durumdur.
Byte Sistemi
Ağırlık, uzunluk ölçülerinin kat sayılarını hatırlayalım. 1cm in: 10 katı 1dm, 100 katı 1mdir. Fakat bu ölçüler 1er artmaktadır. Bitler gruplandığı zaman 2nin üsleri olacak şekilde artmaktadır. Bitleri 10 a en yakın gruplayacağımız değer: 2 ^3 yani 8 dir.
Benzer şekilde bir byte ın 1000 katını alamayacağımızdan 1000 e en yakın 2 üssü 2^10 = 1024 kullanmaktayız.
8 bit = 1 byte

Bilgi ve Enformasyon Arasındaki Fark Nedir?


Enformasyon ve bilgi arasında fark vardır. Bilgi, enformasyonun yorum, analiz ve bağlam ile zenginleştirilmiş halidir. 

Bilgi ve enformasyonu karşılaştırdığımızda bilginin kişi için öznel olduğu ve bunu içselleştirme eğiliminde olduğu, enformasyon ve veri kavramlarının da genel ve dışsal kaldığını görüyoruz. 

Düşünürler aynı zamanda enformasyon ve bilgi sözcüklerinin kökenine inerek analizini de yapmışlar ve enformasyonun yani İngilizce’de “information” olarak anladığımız kavramın “to inform”-bilgi vermek fiilinden türetildiğini ve bu süreçte alıcı ve verici olmak üzere iki tarafın varolması gerekliliğinin, bilgi yani “knowledge”ın ise m“to know”-bilmek filenden türetilip enformasyon süreci sonunda elde edilen bilgilerin içselleştirilmesiyle ilgili olduğunun altını çizmişlerdir. 

Bilgiler, geçmişe ve şimdiki zamana ait olabileceği gibi geleceğe ait de olabilir. Sonuç itibariyle bilgi, kullanıcısının ihtiyacını karşıladığı sürece bir anlam ve değer ifade eder. O halde bilgi, ihtiyacı karşılama açısından bakıldığında, anlaşılır ve kullanılabilir olmalıdır.


Programlama Dilleri

Algoritmalardaki kavramsal akımları makine diline çevirmek için birçok ara dil geliştirilmiştir. Bunlar:

  • Makine Dilleri
  • Üst Düzey Diller
  • Assambly Dilleri
  • Uygulama Üreteçleri

 Bunları sırayla açıklayalım.

     1)Makine Dilleri:
     Bilgisayarın doğal dilidir. Bu dil sadece 0 ve 1 binary ikililerinin anlamlı kombinasyonlarından meydana gelmektedir. Bu nedenle, makine dilinin anlaşılması çok güçtür. Örnek verecek olursak ;
  Bu program ekrana "Hello world" yazısını yazar.


1011101100010001 0000000110111001 0000110100000000 1011010000001110
1000101000000111 0100001111001101 0001000011100010 1111100111001101
0010000001001000 0110010101101100 0110110001101111 0010110000100000
0101011101101111 0111001001101100 0110010000100001

2)Üst Düzey Diller:
 Üst düzey diller günümüz lisanına en yakın ve günlük hayatta kullandığımız kelimelerle program yazmamızı sağlayan dillerdir. Buna da Visual Basic, Pascal, C# gibi diller örnek gösterilebilir.

3)Assambly Dilleri:
Assembly programlama dili, kullanılan bilgisayar sisteminin yapısına ve işletim sistemi gibi platformlara sıkı-sıkıya bağımlı bir dildir. Assembly programlama dili düşük seviyeli bir dil olup C, C++, Pascal, C# gibi yüksek seviyeli programlama dillerine göre anlaşılması biraz daha zordur. Assembly dili ile program yazarken kullanılan bilgisayarın donanımsal özelliklerinin bilinmesi gerekir. Yazılan program kullanılan mikroişlemcinin yapısına bağlıdır. Assembly dili ile program yazarken programcı doğrudan bilgisayarın işlemcisi ve hafızası ile uğraşır. Anabellekteki (RAM‟deki ) ve iĢlemci kaydedicilerindeki değerleri doğrudan değiĢtirebilme imkanı vardır.

4)Uygulama Üreteçleri:
Programlama dillerindeki katı kuralları ortadan kaldırarak bilgisayara ne yapması gerektiğini girdi ve çıktıları belirterek anlatan çok üst düzel dillerdir. Bunlar genellikle içinde
  • Editor,
  • rapor çıkarıcı,
  • veri tabanı yaratıcısı,
  • hata bulucuların yer aldığı paketler halinde satılır.

Sorgulama dilleri de uygulama üreticileri gibi soyut, kuralları gevşetilmiş dillerdir. Günlük konuşma dillerine benzer kurallar içerisinde sorgular yaratarak veri tabanına erişmekte kullanılırlar. Bu tür diller programlama zamanını kısaltmanın yanı sıra, ürettikleri kod genellikle alt seviye dillerde üretilen programlarla karşılaştırıldığında daha verimsizdir. Daha fazla bellek ve disk alanına gereksinim duyabilirler.




Bilgisayar Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Unsurlar

Bilgisayar dünyasındaki hızlı değişime yetişmek oldukça zor. Yeni programların, gelişmiş uygulamaların, oyunların ardı arkası kesilmemektedir. Bununla beraber elimizdeki bilgisayarların bu gelişmeler karşısında yetersiz kaldığını görmekteyiz. Bu gelişmeler bizleri yeni bilgisayarlara ihtiyaç duymaya itmektedir. Peki bilgisayar alırken nelere dikkat etmeliyiz?
 1.İŞLEMCİ: Bilgisayarın beynidir. İşlemcinizi ne kadar doğru seçerseniz hızlı işlem yapmanız o kadar kolaylaşır.
  2.RAM: Depo birimidir. Bilgisayarın hızını doğrudan etkilemektedir.
  3.EKRAN KARTI: Bilgisayarda görüntünün ekrana iletilmesini sağlar. Özellikle oyun tutkunları için önemli bir parçadır. Belleği ve çözünürlüğü yüksek olan ekran kartı daha iyi sonuçlar almamızı sağlar.
  4.SABİT DİSK: Bilgisayara kaydettiğiniz her şey bu birimde saklanır.
  5.ANA KART: Bilgisayardaki tüm parçaların bağlandığı kısımdır. Ana kart diğer parçaların birbiriyle iletişimini sağlar.

Sayı Sistemleri



20 Aralık 2014 Cumartesi

Yazılım ile Program Arasındaki Fark Nedir?

  Yazılım ile program arasındaki farkı görmeden önce ilk başta ikisinin ayrı ayrı tanımlarına bakalım. Zaten tanımlarını açıkladıktan sonra farkını çok kolay bir şekilde ayırt edeceğiz.

Yazılım:
Elektronik aygıtların belirli bir işi yapmasını
sağlayan programların tümüne verilen isimdir. Bir başka deyişle, var olan bir problemi çözmek amacıyla bilgisayar dili kullanılarak oluşturulmuş anlamlı anlatımlar bütünüdür.Yani bilgisayara ne yapacağını bildiren komutlardır.





Program:
Bilgisayarın bir işlevi yapması için tasarlanmış komutlar zinciridir.

Her yazılımda program vardır , ama programlar tek başlarına yazılım değildirler. Notepad.exe bir programdır , notepad bir yazılımdır. Yani yazılım daha kapsamlıdır. 

Bilgisayarın Lise Öğrencilerine Göre Kullanım Alanları





 Bilgisayar ve internet kullanımının çocuk ve gençlere sunduğu olumlu getirilerinin yanında, bu kullanımın olumsuz etkilerinin bulunduğu da söyleyebiliriz. Örneğin, eğitim sistemi ve eğitmenler açısından bilgisayar ve internet kullanımı ile ilgili dile getirilen farklı bir görüş, internet’te var olan yoğun bilginin, öğretmen, kitap, kütüphane, araştırmacılık, deney ve gözlem gibi normal eğitim araçlarına olan olumsuz etkisini işaret etmektedir. Çocuklar, özellikle ev ödevlerini yaparken kolaycılığa kaçarak bilgisayar ve internet ile yetinebilmektedirler.

  Intel’in araştırmasına göre; Türk gençliğinin değişen yaşam tarzına dair de ipuçları içeriyor. Ülkemizde her 3 gençten 2’si dijital cihazların insanların sosyal statülerinin bir parçası olduğunu düşünüyor. Gençlerin yarıdan fazlası teknolojik cihazları kullanmayan kişilerin çağa ayak uyduramadığını düşünüyor.

 Araştırma kapsamında gençlere mobil cihazlarından bir hafta vazgeçmek yerine nelerden feragat edebilecekleri de soruldu. Buna göre, erkekler mobil cihazlarından daha bağlı. Sosyal statü arttıkça ve yaş düştükçe mobil cihazlara sadakat artıyor. Mobil cihazlarını bir hafta boyunca kullanmamaktansa, gençlerin en kolay vazgeçeceği şeyler, yemek-içmek, alışveriş, tatil, duş almak ve sevgililerini görmekmiş.

 Yani gençlerin, çoğunlukla lise öğrencilerinin bilgisayarı sadece internet için kullandıkları, merak ettikleri her türlü konuya internetten ulaşmak istemeleri, sosyal ağlar üzerinden kendi yaşıtlarıyla iletişim kurduklarını görmekteyiz. Ayrıca internet üzerinden online oyunların çok fazla oynandığını söyleyebiliriz. 

ASCII KODLARI

Yani İngilizce karşılığı American Standard Code for Information Interchange olan Türkçe de ise anlam karşılığı Bilgi Değişimi İçin Amerikan Standart Kodlama Sistemi anlamına gelmektedir. Latin alfabesi üzerine kurulu 7 bitlik bir karakter setidir.İlk kez 1963 yılında ANSI tarafından standart olarak sunulmuştur.

ASCII’de 33 tane basılmayan kontrol karakteri ve 95 tane basılan karakter bulunur. Kontrol karakterleri metnin akışını kontrol eden, ekranda çıkmayan karakterlerdir.Basılan karakterler ise ekranda görünen, okuduğumuz metni oluşturan karakterlerdir.
ASCII Karakterleri

Örneğin kendi adına karşılık gelen değerler;

110 1111 = O

111 1010 = Z

110 1100 = L

110 0101 = E

110 1101 = M



110 0001 = A

111 0110 = V

110 0011 = C

110 1001 = I




20 Kasım 2014 Perşembe

Prezi Programıyla hazırladığım sunum programlarının incelenmesi

Kingsoft Office Writer ve Genel Özellikleri

5) Kingsoft Office Writer ve Genel Özellikleri

Kingsoft Office, Microsoft Office programları ile uyumlu, Writer (Microsoft Office Word), Spreadsheets (Microsoft Office Excel) ve Presentation (Microsoft Office Powerpoint) modüllerini barındıran bir yazım, hesaplama ve sunum paketidir.


5.1 Kingsoft Office Writer Avantajları


WPS Office'i kullanarak, favori bulut disk hizmetinize erişebilir ve belgelerinizi düzenleyebilirsiniz. Düzenlemeniz bittiğinde WPS Office belgelerinizi otomatik olarak tekrar online diskinize kaydedecektir.
• Sunum, Yazıcı ve Tablo özellikleri içeren tek küçük uygulama.
• Android akıllı telefonlar ve tabletler için eşsiz bir şekilde tasarlanmış.
• Microsoft Word, PowerPoint ve Excel ile tam uyumlu.
• DOC, XLS, PPT, TXT, PDF ve daha bir çoğu da dahil olmak üzere neredeyse tüm dosya türlerini açar.
• Google Drive, Dropbox, Box, OneDrive ve WebDAV üzerinden belgelere erişebilir.
• File Roaming ve Kingsoft Cloud ile Kişisel Bilgisayarınızla belgelerinizi eşitleyin.
• WIFI veya DLNA kullanarak belge ve sunumlar paylaşabilirsiniz.
• E-posta ve metin mesajıyla belgeler gönderebilirsiniz.
• Otomatik kaydet ve belge şifrelemesi ile çalışmalarınızı güvende tutabilirsiniz.
• Hem USB hem de Bluetooth klavye ile çalışır.
• Ctrl+C ve Ctrl+P gibi tanıdık klavye kısayolları kullanabilirsiniz.

5.2. Kingsoft Office Writer Dezavantajları

•DOCX, XLSX, PPTX formatlarında kaydedemiyor.
•Outlook muadili bir uygulama yok.
•Şimdilik Türkçe dil desteği yok.

Google Docs ve Genel Özellikleri

4) Google Docs ve Genel Özellikleri

Google'ın çevirimiçi dosya depolama ve eşleştirme servisidir. Kullanıcılarına 15 GB'a kadar ücretsiz dosya depolama imkanı sunmaktadır.

Googletarafından Google Docs adı faliyete alınan ve internet kullanıcıları Microsoft Office'de bulunan Word, Excel ve Powerpoint benzeri uygulamarın benzerlerini, İnternet üzerinden çevirimiçi olarak kullanmasına olanak sağlamaktadır. Google,Writely'yi satın aldıktan sonra ilk önce servisin kullanıcı hesaplarını Google ile birleştirmiştir. Yeni servisi olan Google Docs & Spreadsheets ile Writely markasını daha sonra birleştirmiştir.

4.1. Google Docs Avantajları

Dökümanlar grup projelerinizde de tasarruf sağlar ve takım arkadaşınızın yapmış olduğu değişikliğe gerçek zamanlı olarak kolayca görebilirsiniz ve izin verdiğiniz tüm takım arkadaşlarınız da dökümanlara tek yerden ulaşabilir, kenar çubuğunda onlarda sohbet edebilirsiniz.
Google Dokümanlar ayrıca bir format dönüştürücü olarak kullanılabiliyor. Servis pek çok farklı formattaki belgeyi istediğiniz formata dönüştürerek açabiliyor. Dolayısıyla paylaşıma açacağınız belgelerin Google Docs ile oluşturulması şart değil. Farklı ofis programlarıyla hazırlanan belgeler servise eklenerek hem yedeklenebiliyor hem de üstlerinde düzenleme yapılabiliyor.

Dokümanlar: Metin editörüyle belgeler hazırlayabilirsiniz. Microsoft Office Word alternatifi olan araçla her tür doküman oluşturulabilir.

E-tablolar: Microsoft Office Excel'den aşina olduğunuz tablo oluşturma aracı. Veri ve bütçe takibi, finansal hesaplamalar için yararlanabileceğiniz araç, tabloları gerçek zamanlı kaydederek veri kaybının önüne geçiyor.

Sunular: Sunumlar ve tanıtımlarda yararlanmak için slaytlar hazırlamanız gerekiyorsa bu aracı kullanmalısınız. Başarılı bir PowerPoint alternatifi olan Google Sunular, PPT, ODP gibi popüler formatları destekler.

Çizimler: Şema, grafik gibi sunumlarınıza ve analizlerinize yardımcı elemanlar hazırlamak için kullanabilirsiniz.

Formlar: HTML formatındaki formları kolayca hazırlayın. 60'dan fazla tema ve 7 soru türü arasından seçim yapın. Yaptığınız anketleri grafiklere dökün, internette paylaşın.

4.2.Google Docs Dezavantajları

8-9 dil için yazı tipi eklenebiliyor. Dil desteği yetersiz.

OpenOffice.org Writer ve Genel Özellikleri

3) OpenOffice.org Writer ve Genel Özellikleri

OpenOffice.org Writer, modern bir kelime işlemci yazılımından beklediğiniz tüm özelliklere sahiptir. İster hatırlamak istediğiniz olayları yazmak için kullanın, isterseniz içinde resim, şema, dizin olan bir kitap yazın, Writer sayesinde tüm bu işlemlerin kolayca, hızlı bir şekilde tamamlandığını göreceksiniz.

OpenOffice.org Writer sihirbazlarıyla mektup, faks ve ajandaları dakikalar içinde tasarlarken, bir yandan da birlikte gelen şablonlar ile kendi dokümanlarınızı tasarlayabilirsiniz. Sayfa ve yazı stillerinin alışık olduğunuz gibi kolayca tasarlanması sayesinde sadece işinize konsantre olabilir, üretkenliğinizi artırabilirsiniz.

3.1. OpenOffice.org Writer Avantajları

Writer, Microsoft Word uyumludur. Size gönderilen Word belgelerini açabilir, Writer ile tekrar aynı biçimde kaydedebilirsiniz. Writer, sıfırdan hazırladığınız belgeleri Word biçiminde kaydedebilir.
Yazım sırasında Türkçe imla denetimi yaptırabilir, otomatik düzeltme sayesinde hataları en aza indirebilirsiniz.
Hazırladığınız belgeleri tek tıklama ile PDF ya da HTML'e çevirebilirsiniz.
Otomatik Tamamlama (AutoComplete) özelliği sayesinde, yazılması gereken uzun kelimelere gereksiz zaman harcamazsınız.
Karmaşık belgelere çalışırken İçindekiler (Table of Contents) ve İndis (Index) bölümlerini çıkartarak istediğiniz bilgiye daha hızlı erişim sağlayabilirsiniz
Hazırladığınız belgeleri e-posta yardımıyla tek tıklama ile gönderebilirsiniz.
Geleneksel ofise ek olarak, web için wiki belgelerini düzenleme özelliği.

3.2. OpenOffice.org Writer Dezavantajları

Open Office’te MS Office uyumluluğu son derece başarılı olmasına rağmen, tek tük (ve özellikle çok eski ve karışık formatlı) dosyalar Open Office ile açıldığında ufak tefek kaymalar vs. olabiliyor.
MS Word'deki "sentence case" (hepsi küçük/ya da büyük harfle yazılmış bir metnin harflerini normal konuma getirme) özelliği yok, sadece "tamamını büyük harf yap", veya "tamamını küçük harf yap" diyebiliyorsunuz.
Open office kurulumu için önce java kurmanız gerekiyor.

Abiword ve Genel Özellikleri

2) Abiword ve Genel Özellikleri

Bu bir paket değil, sadece kelime işlemci programı. Açık kaynak paketli bu program SourceGear adlı bir firma tarafından ilk olarak üretilmişti. SourceGear battıktan sonra açık kaynak topluluğu programı geliştirmeye ve desteklemeye devam ediyor. Abiword, az sistem kaynağı kullanan küçük bir program. Bu nedenle eski ve daha yavaş bilgisayarlarda da rahatça kullanılabiliyor. MS Word ve pek çok diğer dosya formatını okuyabiliyor. Ayrıca Arapça ve İbranice gibi sağdan sola yazılan dilleri de destekliyor. Şu anda Windows, Mac OS X, Linux versiyonları mevcut.

2.1. Abiword Avantajları

Dosyalarınızı pek çok farklı formatta kaydetmenize olanak sağlayan AbiOffice'in en önemli avantajı ise basitlik adına dışarıda bırakılan özelliklerin eklentilerle kullanılabiliyor olması. Bu sayede kullanıcılar hayatlarında bir kez bile kullanmayacakları olan pek çok özelliği program ile birlikte yüklemekten kurtarıyor.
 Microsoft Word benzeri bir kelime işlem programı olan AbiWord tamamen ücretsiz olmasının yanında açık kaynak olması ve sürekli geliştirilmesiyle de dikkat çekiyor, her geçen gün kullanıcı sayısını artırıyor.
·  AbiWord tanınmış metin dosya türlerini destekler ve bu dosyaları açabilir (Word, OpenOffice.org, WordPerfect, Rich Text Format, HTML)
·  Tablo ve resim ekleyebilir.
·  Sayfaya altbilgi ve üstbilgi ekleyebilir.
·  30 farklı dilde sözlük desteği vardır.
·  Metin dosyalarını e-posta ile gönderebilmek için sıkıştırabilir.
·  Eklenti desteği vardır.
·  Yazım biçimlendirme araçları vardır.
·  Ekran cetveli ile hizalama işlemleri kolay bir şekilde gerçekleştirilebilir.
·  Yakınlaştırma özelliği vardır.
·  Yazdırma ve yazdırma ön izleme desteği vardır.
·  Yazım denetimi yapabilir.
·  Şekil ekleme özelliği vardır.
·  Desteklenen kayıt türleri: abw, doc, html, txt, mht, rtf, latex, odt, docx, wml, sxw, isc, eml, xml
·  Türkçe dil desteği.

2.2. Abiword Dezavantajları

MS Office Word kadar görünümü zengin değil. Menü zenginliği gibi. Arayüz olarak daha MS Office Word’ e göre daha karışık denilebilir.

5 Kasım 2014 Çarşamba

MS Office Word ve Genel Özellikleri

1) MS Office Word ve Genel Özellikleri

Resmi veya ticari kurumlarda, bürolarda, işyerlerinde kısacası günlük hayatta yapılan tüm yazışmaların bilgisayar yardımıyla yapılmasını sağlayan programlara kelime işlemci denilmektedir. Kelime işlemciler, bilgisayar aracılığı ile doküman oluşturma, düzenleme ve oluşturulan dokümanları bilgisayara önceden tanımlanmış bir yazıcı yardımı ile yazdırmak için kullanılabilir.
Farklı firma ve oluşumlar tarafından üretilen birden fazla kelime işlemci programı bulunmaktadır. Paket programlama dersinde kullanımı en yaygın olan ve Microsoft firması tarafından geliştirilen Microsoft Word programı anlatılacaktır.
Microsoft Word, belki de dünyanın en popüler kelime işlemci programıdır. Microsoft Office paketi içinde yer almaktadır. Ofis paketi içerisinde yer aldığı için ayrı bir kurulum yapılmamaktadır. Sürümleri ofis paketi ile birlikte anılmakta, ofis 2000, ofis 2003, ofis 2007, ofis 2010, ofis 2012 ve ofis 2013 sürümleri bulunmaktadır.

1.1.MS Office Word Avantajları

Son dönemin en popüler teknolojik olaylarından bir tanesi “Bulut Bilişim”. Microsoft bulut bilişimle ilgili çalışmalara geçtiğimiz dönemde başlamış ve SkyDrive uygulamasını kullanıcıların beğenisine sunmuştu. Office 2013’te de bulut bilişim entegrasyonu gayet başarılı ve basit bir şekilde yapılandırılmış. Microsoft’un hayatımıza yeni giren Bulut Bilişim kavramına yaklaşımı oldukça sağlam. Firma bu yeni teknolojiyi çok önemsiyor ve gelecekte de bu teknolojiye yatırım yapacak. Office 2013 içerisinden SkyDrive bağlantısı kolaylıkla yapılabiliyor ve buradaki dosyalar cihazdan bağımsız olarak düzenlenebiliyor. Bu işlem özellikle günün çoğunu ofis dışında geçiren çalışanlara kolaylık sağlamak amacıyla yapılandırılmış. Ayrıca bu dosyaları paylaşma işlemi de yine cihazdan bağımsız olarak Office 2013 üzerinden yapılabiliyor. Tek gerekli olan SkyDrive hesabınızın Office 2013’e tanımlanmış olması.
1.1.1.İhtiyaç duyduğunuz her an ve her yerde Word
Word'ü Office ile PC veya Mac'inize, hareket halindeyken kullanmak için tablet ve akıllı telefonlarınıza yükleyin; geriye kalan her yerde Word'ü Office Online ile web üzerinden kullanın.
1.1.2.Okuma'nın keyfini çıkarın
a)Yeni Okuma Modu
Ekrandan daha kolay okunabilmesi için metin otomatik olarak sütunlar halinde akar. Daha az menü, içeriğinize daha çok odaklanabileceğiniz anlamına gelir; size yalnızca okuma deneyiminize değer katan araçlar eşlik eder.
b)Nesne Yakınlaştırma
 Okuma modunda tabloları, grafikleri ve resimleri kolayca yakınlaştırabilir ve bunlarla ekranı kaplayabilirsiniz. Ayrıntıları kaydettikten sonra ikinci bir dokunuş veya tıklamayla bunları küçültüp okumaya devam edebilirsiniz.
c)Okumayı Sürdürme
Okumanın keyfini çıkarın, ara verin ve başka bir bilgisayarda veya tablette bile tam kaldığınız yerden devam edin. Word otomatik olarak en son okuduğunuz bölüme yer işareti koyar.
1.1.3.Birlikte çalışın
a)Yorum Yanıtlama
 Konuşmayı izleyin. Tartıştığınız metnin hemen yanına yorum ekleyin veya yorumları yanıtlayın, böylece herkes kimin kime ne zaman cevap verdiğini kolaylıkla görebilir.
b)Basitleştirilmiş paylaşım
Rahatlayın. Dosyalarınız varsayılan olarak OneDrive'a veya SharePoint'e çevrimiçi kaydedileceğinden herkesin dosyaların en son haline ulaştığından emin olabilirsiniz.* Görüntüleme ve düzenleme izinleriyle birlikte aynı dosyanın tek bir bağlantısını herkese doğrudan Word'den gönderin.
c)Çevrimiçi Sunum Yapın
 Daha fazla esnekliğin keyfini sürün. Belgenizi çalışma grubunuzdaki herkese (Word'e sahip olmasalar bile) yansıtın. Onlara bir bağlantı gönderin, siz belgenizi kendi ekranınızdan sunarken onlar tarayıcılarından çevrimiçi olarak takip edebilsin.
1.1.4.Profesyonel görünümlü belgeler
a)PDF Akıtma
 İşte bayılacağınız bir zaman kazanma aracı: Bir PDF'i Word'de açın ve paragraf, liste ve tablo gibi içerikleri sanki Word'de oluşturmuşsunuz gibi düzenlemenin keyfini çıkarın.
b)Hizalama Kılavuzları
O süslü, profesyonel görünümü elde edin: Grafikleri, fotoğrafları, videoları ve diyagramları metninizle hizalayın. Kullanışlı hizalama kılavuzları ihtiyacınız olduğunda meydana çıkar ve işiniz bittiğinde kaybolur.
c)Dinamik Düzen
Farklı düzenleri deneyin. Bir fotoğrafı, videoyu veya şekli bir konuma sürüklediğinizde metin anında otomatik olarak gözlerinizin önünde yeniden düzenlenir. Fare tuşunu bıraktığınızda nesneniz ve etrafındaki metin tam istediğiniz yerde kalır.

1.2) MS Office Word Dezavantajları

Yeni Kullanıcı Ara yüzü
Bazı kullanıcılar yeni kullanıcı ara yüzünü fazlasıyla kolaycılık olduğunu söylemiştir. Ancak, animasyonlu geçişler onlara ilginç ve çekici gelmiştir.
Ms Office Word ile ilgili ayrıntılı bilgi için: http://office.microsoft.com/tr-tr/