5 Kasım 2014 Çarşamba

MS Office Word ve Genel Özellikleri

1) MS Office Word ve Genel Özellikleri

Resmi veya ticari kurumlarda, bürolarda, işyerlerinde kısacası günlük hayatta yapılan tüm yazışmaların bilgisayar yardımıyla yapılmasını sağlayan programlara kelime işlemci denilmektedir. Kelime işlemciler, bilgisayar aracılığı ile doküman oluşturma, düzenleme ve oluşturulan dokümanları bilgisayara önceden tanımlanmış bir yazıcı yardımı ile yazdırmak için kullanılabilir.
Farklı firma ve oluşumlar tarafından üretilen birden fazla kelime işlemci programı bulunmaktadır. Paket programlama dersinde kullanımı en yaygın olan ve Microsoft firması tarafından geliştirilen Microsoft Word programı anlatılacaktır.
Microsoft Word, belki de dünyanın en popüler kelime işlemci programıdır. Microsoft Office paketi içinde yer almaktadır. Ofis paketi içerisinde yer aldığı için ayrı bir kurulum yapılmamaktadır. Sürümleri ofis paketi ile birlikte anılmakta, ofis 2000, ofis 2003, ofis 2007, ofis 2010, ofis 2012 ve ofis 2013 sürümleri bulunmaktadır.

1.1.MS Office Word Avantajları

Son dönemin en popüler teknolojik olaylarından bir tanesi “Bulut Bilişim”. Microsoft bulut bilişimle ilgili çalışmalara geçtiğimiz dönemde başlamış ve SkyDrive uygulamasını kullanıcıların beğenisine sunmuştu. Office 2013’te de bulut bilişim entegrasyonu gayet başarılı ve basit bir şekilde yapılandırılmış. Microsoft’un hayatımıza yeni giren Bulut Bilişim kavramına yaklaşımı oldukça sağlam. Firma bu yeni teknolojiyi çok önemsiyor ve gelecekte de bu teknolojiye yatırım yapacak. Office 2013 içerisinden SkyDrive bağlantısı kolaylıkla yapılabiliyor ve buradaki dosyalar cihazdan bağımsız olarak düzenlenebiliyor. Bu işlem özellikle günün çoğunu ofis dışında geçiren çalışanlara kolaylık sağlamak amacıyla yapılandırılmış. Ayrıca bu dosyaları paylaşma işlemi de yine cihazdan bağımsız olarak Office 2013 üzerinden yapılabiliyor. Tek gerekli olan SkyDrive hesabınızın Office 2013’e tanımlanmış olması.
1.1.1.İhtiyaç duyduğunuz her an ve her yerde Word
Word'ü Office ile PC veya Mac'inize, hareket halindeyken kullanmak için tablet ve akıllı telefonlarınıza yükleyin; geriye kalan her yerde Word'ü Office Online ile web üzerinden kullanın.
1.1.2.Okuma'nın keyfini çıkarın
a)Yeni Okuma Modu
Ekrandan daha kolay okunabilmesi için metin otomatik olarak sütunlar halinde akar. Daha az menü, içeriğinize daha çok odaklanabileceğiniz anlamına gelir; size yalnızca okuma deneyiminize değer katan araçlar eşlik eder.
b)Nesne Yakınlaştırma
 Okuma modunda tabloları, grafikleri ve resimleri kolayca yakınlaştırabilir ve bunlarla ekranı kaplayabilirsiniz. Ayrıntıları kaydettikten sonra ikinci bir dokunuş veya tıklamayla bunları küçültüp okumaya devam edebilirsiniz.
c)Okumayı Sürdürme
Okumanın keyfini çıkarın, ara verin ve başka bir bilgisayarda veya tablette bile tam kaldığınız yerden devam edin. Word otomatik olarak en son okuduğunuz bölüme yer işareti koyar.
1.1.3.Birlikte çalışın
a)Yorum Yanıtlama
 Konuşmayı izleyin. Tartıştığınız metnin hemen yanına yorum ekleyin veya yorumları yanıtlayın, böylece herkes kimin kime ne zaman cevap verdiğini kolaylıkla görebilir.
b)Basitleştirilmiş paylaşım
Rahatlayın. Dosyalarınız varsayılan olarak OneDrive'a veya SharePoint'e çevrimiçi kaydedileceğinden herkesin dosyaların en son haline ulaştığından emin olabilirsiniz.* Görüntüleme ve düzenleme izinleriyle birlikte aynı dosyanın tek bir bağlantısını herkese doğrudan Word'den gönderin.
c)Çevrimiçi Sunum Yapın
 Daha fazla esnekliğin keyfini sürün. Belgenizi çalışma grubunuzdaki herkese (Word'e sahip olmasalar bile) yansıtın. Onlara bir bağlantı gönderin, siz belgenizi kendi ekranınızdan sunarken onlar tarayıcılarından çevrimiçi olarak takip edebilsin.
1.1.4.Profesyonel görünümlü belgeler
a)PDF Akıtma
 İşte bayılacağınız bir zaman kazanma aracı: Bir PDF'i Word'de açın ve paragraf, liste ve tablo gibi içerikleri sanki Word'de oluşturmuşsunuz gibi düzenlemenin keyfini çıkarın.
b)Hizalama Kılavuzları
O süslü, profesyonel görünümü elde edin: Grafikleri, fotoğrafları, videoları ve diyagramları metninizle hizalayın. Kullanışlı hizalama kılavuzları ihtiyacınız olduğunda meydana çıkar ve işiniz bittiğinde kaybolur.
c)Dinamik Düzen
Farklı düzenleri deneyin. Bir fotoğrafı, videoyu veya şekli bir konuma sürüklediğinizde metin anında otomatik olarak gözlerinizin önünde yeniden düzenlenir. Fare tuşunu bıraktığınızda nesneniz ve etrafındaki metin tam istediğiniz yerde kalır.

1.2) MS Office Word Dezavantajları

Yeni Kullanıcı Ara yüzü
Bazı kullanıcılar yeni kullanıcı ara yüzünü fazlasıyla kolaycılık olduğunu söylemiştir. Ancak, animasyonlu geçişler onlara ilginç ve çekici gelmiştir.
Ms Office Word ile ilgili ayrıntılı bilgi için: http://office.microsoft.com/tr-tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder