20 Kasım 2014 Perşembe

OpenOffice.org Writer ve Genel Özellikleri

3) OpenOffice.org Writer ve Genel Özellikleri

OpenOffice.org Writer, modern bir kelime işlemci yazılımından beklediğiniz tüm özelliklere sahiptir. İster hatırlamak istediğiniz olayları yazmak için kullanın, isterseniz içinde resim, şema, dizin olan bir kitap yazın, Writer sayesinde tüm bu işlemlerin kolayca, hızlı bir şekilde tamamlandığını göreceksiniz.

OpenOffice.org Writer sihirbazlarıyla mektup, faks ve ajandaları dakikalar içinde tasarlarken, bir yandan da birlikte gelen şablonlar ile kendi dokümanlarınızı tasarlayabilirsiniz. Sayfa ve yazı stillerinin alışık olduğunuz gibi kolayca tasarlanması sayesinde sadece işinize konsantre olabilir, üretkenliğinizi artırabilirsiniz.

3.1. OpenOffice.org Writer Avantajları

Writer, Microsoft Word uyumludur. Size gönderilen Word belgelerini açabilir, Writer ile tekrar aynı biçimde kaydedebilirsiniz. Writer, sıfırdan hazırladığınız belgeleri Word biçiminde kaydedebilir.
Yazım sırasında Türkçe imla denetimi yaptırabilir, otomatik düzeltme sayesinde hataları en aza indirebilirsiniz.
Hazırladığınız belgeleri tek tıklama ile PDF ya da HTML'e çevirebilirsiniz.
Otomatik Tamamlama (AutoComplete) özelliği sayesinde, yazılması gereken uzun kelimelere gereksiz zaman harcamazsınız.
Karmaşık belgelere çalışırken İçindekiler (Table of Contents) ve İndis (Index) bölümlerini çıkartarak istediğiniz bilgiye daha hızlı erişim sağlayabilirsiniz
Hazırladığınız belgeleri e-posta yardımıyla tek tıklama ile gönderebilirsiniz.
Geleneksel ofise ek olarak, web için wiki belgelerini düzenleme özelliği.

3.2. OpenOffice.org Writer Dezavantajları

Open Office’te MS Office uyumluluğu son derece başarılı olmasına rağmen, tek tük (ve özellikle çok eski ve karışık formatlı) dosyalar Open Office ile açıldığında ufak tefek kaymalar vs. olabiliyor.
MS Word'deki "sentence case" (hepsi küçük/ya da büyük harfle yazılmış bir metnin harflerini normal konuma getirme) özelliği yok, sadece "tamamını büyük harf yap", veya "tamamını küçük harf yap" diyebiliyorsunuz.
Open office kurulumu için önce java kurmanız gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder