20 Kasım 2014 Perşembe

Abiword ve Genel Özellikleri

2) Abiword ve Genel Özellikleri

Bu bir paket değil, sadece kelime işlemci programı. Açık kaynak paketli bu program SourceGear adlı bir firma tarafından ilk olarak üretilmişti. SourceGear battıktan sonra açık kaynak topluluğu programı geliştirmeye ve desteklemeye devam ediyor. Abiword, az sistem kaynağı kullanan küçük bir program. Bu nedenle eski ve daha yavaş bilgisayarlarda da rahatça kullanılabiliyor. MS Word ve pek çok diğer dosya formatını okuyabiliyor. Ayrıca Arapça ve İbranice gibi sağdan sola yazılan dilleri de destekliyor. Şu anda Windows, Mac OS X, Linux versiyonları mevcut.

2.1. Abiword Avantajları

Dosyalarınızı pek çok farklı formatta kaydetmenize olanak sağlayan AbiOffice'in en önemli avantajı ise basitlik adına dışarıda bırakılan özelliklerin eklentilerle kullanılabiliyor olması. Bu sayede kullanıcılar hayatlarında bir kez bile kullanmayacakları olan pek çok özelliği program ile birlikte yüklemekten kurtarıyor.
 Microsoft Word benzeri bir kelime işlem programı olan AbiWord tamamen ücretsiz olmasının yanında açık kaynak olması ve sürekli geliştirilmesiyle de dikkat çekiyor, her geçen gün kullanıcı sayısını artırıyor.
·  AbiWord tanınmış metin dosya türlerini destekler ve bu dosyaları açabilir (Word, OpenOffice.org, WordPerfect, Rich Text Format, HTML)
·  Tablo ve resim ekleyebilir.
·  Sayfaya altbilgi ve üstbilgi ekleyebilir.
·  30 farklı dilde sözlük desteği vardır.
·  Metin dosyalarını e-posta ile gönderebilmek için sıkıştırabilir.
·  Eklenti desteği vardır.
·  Yazım biçimlendirme araçları vardır.
·  Ekran cetveli ile hizalama işlemleri kolay bir şekilde gerçekleştirilebilir.
·  Yakınlaştırma özelliği vardır.
·  Yazdırma ve yazdırma ön izleme desteği vardır.
·  Yazım denetimi yapabilir.
·  Şekil ekleme özelliği vardır.
·  Desteklenen kayıt türleri: abw, doc, html, txt, mht, rtf, latex, odt, docx, wml, sxw, isc, eml, xml
·  Türkçe dil desteği.

2.2. Abiword Dezavantajları

MS Office Word kadar görünümü zengin değil. Menü zenginliği gibi. Arayüz olarak daha MS Office Word’ e göre daha karışık denilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder