20 Kasım 2014 Perşembe

Google Docs ve Genel Özellikleri

4) Google Docs ve Genel Özellikleri

Google'ın çevirimiçi dosya depolama ve eşleştirme servisidir. Kullanıcılarına 15 GB'a kadar ücretsiz dosya depolama imkanı sunmaktadır.

Googletarafından Google Docs adı faliyete alınan ve internet kullanıcıları Microsoft Office'de bulunan Word, Excel ve Powerpoint benzeri uygulamarın benzerlerini, İnternet üzerinden çevirimiçi olarak kullanmasına olanak sağlamaktadır. Google,Writely'yi satın aldıktan sonra ilk önce servisin kullanıcı hesaplarını Google ile birleştirmiştir. Yeni servisi olan Google Docs & Spreadsheets ile Writely markasını daha sonra birleştirmiştir.

4.1. Google Docs Avantajları

Dökümanlar grup projelerinizde de tasarruf sağlar ve takım arkadaşınızın yapmış olduğu değişikliğe gerçek zamanlı olarak kolayca görebilirsiniz ve izin verdiğiniz tüm takım arkadaşlarınız da dökümanlara tek yerden ulaşabilir, kenar çubuğunda onlarda sohbet edebilirsiniz.
Google Dokümanlar ayrıca bir format dönüştürücü olarak kullanılabiliyor. Servis pek çok farklı formattaki belgeyi istediğiniz formata dönüştürerek açabiliyor. Dolayısıyla paylaşıma açacağınız belgelerin Google Docs ile oluşturulması şart değil. Farklı ofis programlarıyla hazırlanan belgeler servise eklenerek hem yedeklenebiliyor hem de üstlerinde düzenleme yapılabiliyor.

Dokümanlar: Metin editörüyle belgeler hazırlayabilirsiniz. Microsoft Office Word alternatifi olan araçla her tür doküman oluşturulabilir.

E-tablolar: Microsoft Office Excel'den aşina olduğunuz tablo oluşturma aracı. Veri ve bütçe takibi, finansal hesaplamalar için yararlanabileceğiniz araç, tabloları gerçek zamanlı kaydederek veri kaybının önüne geçiyor.

Sunular: Sunumlar ve tanıtımlarda yararlanmak için slaytlar hazırlamanız gerekiyorsa bu aracı kullanmalısınız. Başarılı bir PowerPoint alternatifi olan Google Sunular, PPT, ODP gibi popüler formatları destekler.

Çizimler: Şema, grafik gibi sunumlarınıza ve analizlerinize yardımcı elemanlar hazırlamak için kullanabilirsiniz.

Formlar: HTML formatındaki formları kolayca hazırlayın. 60'dan fazla tema ve 7 soru türü arasından seçim yapın. Yaptığınız anketleri grafiklere dökün, internette paylaşın.

4.2.Google Docs Dezavantajları

8-9 dil için yazı tipi eklenebiliyor. Dil desteği yetersiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder