20 Aralık 2014 Cumartesi

Bilgisayarın Lise Öğrencilerine Göre Kullanım Alanları





 Bilgisayar ve internet kullanımının çocuk ve gençlere sunduğu olumlu getirilerinin yanında, bu kullanımın olumsuz etkilerinin bulunduğu da söyleyebiliriz. Örneğin, eğitim sistemi ve eğitmenler açısından bilgisayar ve internet kullanımı ile ilgili dile getirilen farklı bir görüş, internet’te var olan yoğun bilginin, öğretmen, kitap, kütüphane, araştırmacılık, deney ve gözlem gibi normal eğitim araçlarına olan olumsuz etkisini işaret etmektedir. Çocuklar, özellikle ev ödevlerini yaparken kolaycılığa kaçarak bilgisayar ve internet ile yetinebilmektedirler.

  Intel’in araştırmasına göre; Türk gençliğinin değişen yaşam tarzına dair de ipuçları içeriyor. Ülkemizde her 3 gençten 2’si dijital cihazların insanların sosyal statülerinin bir parçası olduğunu düşünüyor. Gençlerin yarıdan fazlası teknolojik cihazları kullanmayan kişilerin çağa ayak uyduramadığını düşünüyor.

 Araştırma kapsamında gençlere mobil cihazlarından bir hafta vazgeçmek yerine nelerden feragat edebilecekleri de soruldu. Buna göre, erkekler mobil cihazlarından daha bağlı. Sosyal statü arttıkça ve yaş düştükçe mobil cihazlara sadakat artıyor. Mobil cihazlarını bir hafta boyunca kullanmamaktansa, gençlerin en kolay vazgeçeceği şeyler, yemek-içmek, alışveriş, tatil, duş almak ve sevgililerini görmekmiş.

 Yani gençlerin, çoğunlukla lise öğrencilerinin bilgisayarı sadece internet için kullandıkları, merak ettikleri her türlü konuya internetten ulaşmak istemeleri, sosyal ağlar üzerinden kendi yaşıtlarıyla iletişim kurduklarını görmekteyiz. Ayrıca internet üzerinden online oyunların çok fazla oynandığını söyleyebiliriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder