20 Kasım 2014 Perşembe

Prezi Programıyla hazırladığım sunum programlarının incelenmesi

Kingsoft Office Writer ve Genel Özellikleri

5) Kingsoft Office Writer ve Genel Özellikleri

Kingsoft Office, Microsoft Office programları ile uyumlu, Writer (Microsoft Office Word), Spreadsheets (Microsoft Office Excel) ve Presentation (Microsoft Office Powerpoint) modüllerini barındıran bir yazım, hesaplama ve sunum paketidir.


5.1 Kingsoft Office Writer Avantajları


WPS Office'i kullanarak, favori bulut disk hizmetinize erişebilir ve belgelerinizi düzenleyebilirsiniz. Düzenlemeniz bittiğinde WPS Office belgelerinizi otomatik olarak tekrar online diskinize kaydedecektir.
• Sunum, Yazıcı ve Tablo özellikleri içeren tek küçük uygulama.
• Android akıllı telefonlar ve tabletler için eşsiz bir şekilde tasarlanmış.
• Microsoft Word, PowerPoint ve Excel ile tam uyumlu.
• DOC, XLS, PPT, TXT, PDF ve daha bir çoğu da dahil olmak üzere neredeyse tüm dosya türlerini açar.
• Google Drive, Dropbox, Box, OneDrive ve WebDAV üzerinden belgelere erişebilir.
• File Roaming ve Kingsoft Cloud ile Kişisel Bilgisayarınızla belgelerinizi eşitleyin.
• WIFI veya DLNA kullanarak belge ve sunumlar paylaşabilirsiniz.
• E-posta ve metin mesajıyla belgeler gönderebilirsiniz.
• Otomatik kaydet ve belge şifrelemesi ile çalışmalarınızı güvende tutabilirsiniz.
• Hem USB hem de Bluetooth klavye ile çalışır.
• Ctrl+C ve Ctrl+P gibi tanıdık klavye kısayolları kullanabilirsiniz.

5.2. Kingsoft Office Writer Dezavantajları

•DOCX, XLSX, PPTX formatlarında kaydedemiyor.
•Outlook muadili bir uygulama yok.
•Şimdilik Türkçe dil desteği yok.

Google Docs ve Genel Özellikleri

4) Google Docs ve Genel Özellikleri

Google'ın çevirimiçi dosya depolama ve eşleştirme servisidir. Kullanıcılarına 15 GB'a kadar ücretsiz dosya depolama imkanı sunmaktadır.

Googletarafından Google Docs adı faliyete alınan ve internet kullanıcıları Microsoft Office'de bulunan Word, Excel ve Powerpoint benzeri uygulamarın benzerlerini, İnternet üzerinden çevirimiçi olarak kullanmasına olanak sağlamaktadır. Google,Writely'yi satın aldıktan sonra ilk önce servisin kullanıcı hesaplarını Google ile birleştirmiştir. Yeni servisi olan Google Docs & Spreadsheets ile Writely markasını daha sonra birleştirmiştir.

4.1. Google Docs Avantajları

Dökümanlar grup projelerinizde de tasarruf sağlar ve takım arkadaşınızın yapmış olduğu değişikliğe gerçek zamanlı olarak kolayca görebilirsiniz ve izin verdiğiniz tüm takım arkadaşlarınız da dökümanlara tek yerden ulaşabilir, kenar çubuğunda onlarda sohbet edebilirsiniz.
Google Dokümanlar ayrıca bir format dönüştürücü olarak kullanılabiliyor. Servis pek çok farklı formattaki belgeyi istediğiniz formata dönüştürerek açabiliyor. Dolayısıyla paylaşıma açacağınız belgelerin Google Docs ile oluşturulması şart değil. Farklı ofis programlarıyla hazırlanan belgeler servise eklenerek hem yedeklenebiliyor hem de üstlerinde düzenleme yapılabiliyor.

Dokümanlar: Metin editörüyle belgeler hazırlayabilirsiniz. Microsoft Office Word alternatifi olan araçla her tür doküman oluşturulabilir.

E-tablolar: Microsoft Office Excel'den aşina olduğunuz tablo oluşturma aracı. Veri ve bütçe takibi, finansal hesaplamalar için yararlanabileceğiniz araç, tabloları gerçek zamanlı kaydederek veri kaybının önüne geçiyor.

Sunular: Sunumlar ve tanıtımlarda yararlanmak için slaytlar hazırlamanız gerekiyorsa bu aracı kullanmalısınız. Başarılı bir PowerPoint alternatifi olan Google Sunular, PPT, ODP gibi popüler formatları destekler.

Çizimler: Şema, grafik gibi sunumlarınıza ve analizlerinize yardımcı elemanlar hazırlamak için kullanabilirsiniz.

Formlar: HTML formatındaki formları kolayca hazırlayın. 60'dan fazla tema ve 7 soru türü arasından seçim yapın. Yaptığınız anketleri grafiklere dökün, internette paylaşın.

4.2.Google Docs Dezavantajları

8-9 dil için yazı tipi eklenebiliyor. Dil desteği yetersiz.

OpenOffice.org Writer ve Genel Özellikleri

3) OpenOffice.org Writer ve Genel Özellikleri

OpenOffice.org Writer, modern bir kelime işlemci yazılımından beklediğiniz tüm özelliklere sahiptir. İster hatırlamak istediğiniz olayları yazmak için kullanın, isterseniz içinde resim, şema, dizin olan bir kitap yazın, Writer sayesinde tüm bu işlemlerin kolayca, hızlı bir şekilde tamamlandığını göreceksiniz.

OpenOffice.org Writer sihirbazlarıyla mektup, faks ve ajandaları dakikalar içinde tasarlarken, bir yandan da birlikte gelen şablonlar ile kendi dokümanlarınızı tasarlayabilirsiniz. Sayfa ve yazı stillerinin alışık olduğunuz gibi kolayca tasarlanması sayesinde sadece işinize konsantre olabilir, üretkenliğinizi artırabilirsiniz.

3.1. OpenOffice.org Writer Avantajları

Writer, Microsoft Word uyumludur. Size gönderilen Word belgelerini açabilir, Writer ile tekrar aynı biçimde kaydedebilirsiniz. Writer, sıfırdan hazırladığınız belgeleri Word biçiminde kaydedebilir.
Yazım sırasında Türkçe imla denetimi yaptırabilir, otomatik düzeltme sayesinde hataları en aza indirebilirsiniz.
Hazırladığınız belgeleri tek tıklama ile PDF ya da HTML'e çevirebilirsiniz.
Otomatik Tamamlama (AutoComplete) özelliği sayesinde, yazılması gereken uzun kelimelere gereksiz zaman harcamazsınız.
Karmaşık belgelere çalışırken İçindekiler (Table of Contents) ve İndis (Index) bölümlerini çıkartarak istediğiniz bilgiye daha hızlı erişim sağlayabilirsiniz
Hazırladığınız belgeleri e-posta yardımıyla tek tıklama ile gönderebilirsiniz.
Geleneksel ofise ek olarak, web için wiki belgelerini düzenleme özelliği.

3.2. OpenOffice.org Writer Dezavantajları

Open Office’te MS Office uyumluluğu son derece başarılı olmasına rağmen, tek tük (ve özellikle çok eski ve karışık formatlı) dosyalar Open Office ile açıldığında ufak tefek kaymalar vs. olabiliyor.
MS Word'deki "sentence case" (hepsi küçük/ya da büyük harfle yazılmış bir metnin harflerini normal konuma getirme) özelliği yok, sadece "tamamını büyük harf yap", veya "tamamını küçük harf yap" diyebiliyorsunuz.
Open office kurulumu için önce java kurmanız gerekiyor.

Abiword ve Genel Özellikleri

2) Abiword ve Genel Özellikleri

Bu bir paket değil, sadece kelime işlemci programı. Açık kaynak paketli bu program SourceGear adlı bir firma tarafından ilk olarak üretilmişti. SourceGear battıktan sonra açık kaynak topluluğu programı geliştirmeye ve desteklemeye devam ediyor. Abiword, az sistem kaynağı kullanan küçük bir program. Bu nedenle eski ve daha yavaş bilgisayarlarda da rahatça kullanılabiliyor. MS Word ve pek çok diğer dosya formatını okuyabiliyor. Ayrıca Arapça ve İbranice gibi sağdan sola yazılan dilleri de destekliyor. Şu anda Windows, Mac OS X, Linux versiyonları mevcut.

2.1. Abiword Avantajları

Dosyalarınızı pek çok farklı formatta kaydetmenize olanak sağlayan AbiOffice'in en önemli avantajı ise basitlik adına dışarıda bırakılan özelliklerin eklentilerle kullanılabiliyor olması. Bu sayede kullanıcılar hayatlarında bir kez bile kullanmayacakları olan pek çok özelliği program ile birlikte yüklemekten kurtarıyor.
 Microsoft Word benzeri bir kelime işlem programı olan AbiWord tamamen ücretsiz olmasının yanında açık kaynak olması ve sürekli geliştirilmesiyle de dikkat çekiyor, her geçen gün kullanıcı sayısını artırıyor.
·  AbiWord tanınmış metin dosya türlerini destekler ve bu dosyaları açabilir (Word, OpenOffice.org, WordPerfect, Rich Text Format, HTML)
·  Tablo ve resim ekleyebilir.
·  Sayfaya altbilgi ve üstbilgi ekleyebilir.
·  30 farklı dilde sözlük desteği vardır.
·  Metin dosyalarını e-posta ile gönderebilmek için sıkıştırabilir.
·  Eklenti desteği vardır.
·  Yazım biçimlendirme araçları vardır.
·  Ekran cetveli ile hizalama işlemleri kolay bir şekilde gerçekleştirilebilir.
·  Yakınlaştırma özelliği vardır.
·  Yazdırma ve yazdırma ön izleme desteği vardır.
·  Yazım denetimi yapabilir.
·  Şekil ekleme özelliği vardır.
·  Desteklenen kayıt türleri: abw, doc, html, txt, mht, rtf, latex, odt, docx, wml, sxw, isc, eml, xml
·  Türkçe dil desteği.

2.2. Abiword Dezavantajları

MS Office Word kadar görünümü zengin değil. Menü zenginliği gibi. Arayüz olarak daha MS Office Word’ e göre daha karışık denilebilir.

5 Kasım 2014 Çarşamba

MS Office Word ve Genel Özellikleri

1) MS Office Word ve Genel Özellikleri

Resmi veya ticari kurumlarda, bürolarda, işyerlerinde kısacası günlük hayatta yapılan tüm yazışmaların bilgisayar yardımıyla yapılmasını sağlayan programlara kelime işlemci denilmektedir. Kelime işlemciler, bilgisayar aracılığı ile doküman oluşturma, düzenleme ve oluşturulan dokümanları bilgisayara önceden tanımlanmış bir yazıcı yardımı ile yazdırmak için kullanılabilir.
Farklı firma ve oluşumlar tarafından üretilen birden fazla kelime işlemci programı bulunmaktadır. Paket programlama dersinde kullanımı en yaygın olan ve Microsoft firması tarafından geliştirilen Microsoft Word programı anlatılacaktır.
Microsoft Word, belki de dünyanın en popüler kelime işlemci programıdır. Microsoft Office paketi içinde yer almaktadır. Ofis paketi içerisinde yer aldığı için ayrı bir kurulum yapılmamaktadır. Sürümleri ofis paketi ile birlikte anılmakta, ofis 2000, ofis 2003, ofis 2007, ofis 2010, ofis 2012 ve ofis 2013 sürümleri bulunmaktadır.

1.1.MS Office Word Avantajları

Son dönemin en popüler teknolojik olaylarından bir tanesi “Bulut Bilişim”. Microsoft bulut bilişimle ilgili çalışmalara geçtiğimiz dönemde başlamış ve SkyDrive uygulamasını kullanıcıların beğenisine sunmuştu. Office 2013’te de bulut bilişim entegrasyonu gayet başarılı ve basit bir şekilde yapılandırılmış. Microsoft’un hayatımıza yeni giren Bulut Bilişim kavramına yaklaşımı oldukça sağlam. Firma bu yeni teknolojiyi çok önemsiyor ve gelecekte de bu teknolojiye yatırım yapacak. Office 2013 içerisinden SkyDrive bağlantısı kolaylıkla yapılabiliyor ve buradaki dosyalar cihazdan bağımsız olarak düzenlenebiliyor. Bu işlem özellikle günün çoğunu ofis dışında geçiren çalışanlara kolaylık sağlamak amacıyla yapılandırılmış. Ayrıca bu dosyaları paylaşma işlemi de yine cihazdan bağımsız olarak Office 2013 üzerinden yapılabiliyor. Tek gerekli olan SkyDrive hesabınızın Office 2013’e tanımlanmış olması.
1.1.1.İhtiyaç duyduğunuz her an ve her yerde Word
Word'ü Office ile PC veya Mac'inize, hareket halindeyken kullanmak için tablet ve akıllı telefonlarınıza yükleyin; geriye kalan her yerde Word'ü Office Online ile web üzerinden kullanın.
1.1.2.Okuma'nın keyfini çıkarın
a)Yeni Okuma Modu
Ekrandan daha kolay okunabilmesi için metin otomatik olarak sütunlar halinde akar. Daha az menü, içeriğinize daha çok odaklanabileceğiniz anlamına gelir; size yalnızca okuma deneyiminize değer katan araçlar eşlik eder.
b)Nesne Yakınlaştırma
 Okuma modunda tabloları, grafikleri ve resimleri kolayca yakınlaştırabilir ve bunlarla ekranı kaplayabilirsiniz. Ayrıntıları kaydettikten sonra ikinci bir dokunuş veya tıklamayla bunları küçültüp okumaya devam edebilirsiniz.
c)Okumayı Sürdürme
Okumanın keyfini çıkarın, ara verin ve başka bir bilgisayarda veya tablette bile tam kaldığınız yerden devam edin. Word otomatik olarak en son okuduğunuz bölüme yer işareti koyar.
1.1.3.Birlikte çalışın
a)Yorum Yanıtlama
 Konuşmayı izleyin. Tartıştığınız metnin hemen yanına yorum ekleyin veya yorumları yanıtlayın, böylece herkes kimin kime ne zaman cevap verdiğini kolaylıkla görebilir.
b)Basitleştirilmiş paylaşım
Rahatlayın. Dosyalarınız varsayılan olarak OneDrive'a veya SharePoint'e çevrimiçi kaydedileceğinden herkesin dosyaların en son haline ulaştığından emin olabilirsiniz.* Görüntüleme ve düzenleme izinleriyle birlikte aynı dosyanın tek bir bağlantısını herkese doğrudan Word'den gönderin.
c)Çevrimiçi Sunum Yapın
 Daha fazla esnekliğin keyfini sürün. Belgenizi çalışma grubunuzdaki herkese (Word'e sahip olmasalar bile) yansıtın. Onlara bir bağlantı gönderin, siz belgenizi kendi ekranınızdan sunarken onlar tarayıcılarından çevrimiçi olarak takip edebilsin.
1.1.4.Profesyonel görünümlü belgeler
a)PDF Akıtma
 İşte bayılacağınız bir zaman kazanma aracı: Bir PDF'i Word'de açın ve paragraf, liste ve tablo gibi içerikleri sanki Word'de oluşturmuşsunuz gibi düzenlemenin keyfini çıkarın.
b)Hizalama Kılavuzları
O süslü, profesyonel görünümü elde edin: Grafikleri, fotoğrafları, videoları ve diyagramları metninizle hizalayın. Kullanışlı hizalama kılavuzları ihtiyacınız olduğunda meydana çıkar ve işiniz bittiğinde kaybolur.
c)Dinamik Düzen
Farklı düzenleri deneyin. Bir fotoğrafı, videoyu veya şekli bir konuma sürüklediğinizde metin anında otomatik olarak gözlerinizin önünde yeniden düzenlenir. Fare tuşunu bıraktığınızda nesneniz ve etrafındaki metin tam istediğiniz yerde kalır.

1.2) MS Office Word Dezavantajları

Yeni Kullanıcı Ara yüzü
Bazı kullanıcılar yeni kullanıcı ara yüzünü fazlasıyla kolaycılık olduğunu söylemiştir. Ancak, animasyonlu geçişler onlara ilginç ve çekici gelmiştir.
Ms Office Word ile ilgili ayrıntılı bilgi için: http://office.microsoft.com/tr-tr/